Our farm
Agriculture du Coin is setting up a unique urban aquaponic farm ,
in the heart of Mile End in Montreal.
This innovative project enables the local production of fish, herbs, edible flowers,
microgreens and salads in an integrated and sustainable ecosystem.
Coming to the Farm

Edible flowers
Découvrez nos différentes variétés de fleurs comestibles, cultivées localement en environnement contrôlé. Une solution fiable et raffinée pour sublimer vos assiettes avec constance et fraîcheur.

Fine herbs
Découvrez notre sélection de fines herbes fraîches, cultivées localement. Une production propre et régulière, idéale pour répondre aux standards des chefs et professionnels de l’alimentation.

Microgreens
Offrez fraîcheur et vitalité avec nos micropousses cultivées localement. Une production constante, sans terre, idéale pour rehausser vos plats avec une touche nutritive et visuelle haut de gamme.

Salads
Nos jeunes pousses et salades feuillues sont cultivées localement, toute l’année. Fraîcheur, régularité et qualité constante pour répondre aux besoins des restaurateurs et commerçants engagés.

Three types of cultures
Garage-sized coupled aquaponics
Decoupled aquaponics semi-industrial size
Semi-industrial vertical hydroponics

The system used
Developed by ÉAU (Urban Food Ecosystems) , it is based on decoupled aquaponics , composed of three stages:
- a recirculating aquaculture system
- a process of mineralization of nutrients from fish
- a horticultural production section supplied with enriched water.

At Greenberg's
The products harvested on the farm can already be tasted nearby, at the Chez Greenberg restaurant , which will highlight this local production in its menus.