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Agriculture du Coin

An aquaponic farm in the heart of Mile End

Our farm

Agriculture du Coin is setting up a unique urban aquaponic farm ,
in the heart of Mile End in Montreal.
This innovative project enables the local production of fish, herbs, edible flowers,
microgreens and salads
in an integrated and sustainable ecosystem.

Coming to the Farm

Edible flowers

Edible flowers

Découvrez nos différentes variétés de fleurs comestibles, cultivées localement en environnement contrôlé. Une solution fiable et raffinée pour sublimer vos assiettes avec constance et fraîcheur.

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Fine herbs

Fine herbs

Découvrez notre sélection de fines herbes fraîches, cultivées localement. Une production propre et régulière, idéale pour répondre aux standards des chefs et professionnels de l’alimentation.

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Microgreens

Microgreens

Offrez fraîcheur et vitalité avec nos micropousses cultivées localement. Une production constante, sans terre, idéale pour rehausser vos plats avec une touche nutritive et visuelle haut de gamme.

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Salads

Salads

Nos jeunes pousses et salades feuillues sont cultivées localement, toute l’année. Fraîcheur, régularité et qualité constante pour répondre aux besoins des restaurateurs et commerçants engagés.

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Agriculture du Coin

Three types of cultures

Garage-sized coupled aquaponics

Decoupled aquaponics semi-industrial size

Semi-industrial vertical hydroponics

Agriculture du Coin

The system used

Developed by ÉAU (Urban Food Ecosystems) , it is based on decoupled aquaponics , composed of three stages:

  • a recirculating aquaculture system
  • a process of mineralization of nutrients from fish
  • a horticultural production section supplied with enriched water.
Agriculture du Coin

The whole thing forms a fluid, efficient and environmentally friendly chain, where each resource is valued.

Agriculture du Coin
Our culinary partner

At Greenberg's

The products harvested on the farm can already be tasted nearby, at the Chez Greenberg restaurant , which will highlight this local production in its menus.

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